Voor ervaringsgericht onderwijs!

OBS UILENSPIEGEL, EIGENTIJDS ONDERWIJS

Met kinderen, ouders, leerkrachten en alle andere mensen die verbonden zijn met de school gaan we uit van welbevinden en betrokkenheid. Wanneer er sprake is van een goed welbevinden en hoge betrokkenheid, kan het kind zich optimaal ontwikkelen

welkom1

Nieuwe leerling?

Ouders die bezig zijn een schoolkeuze voor hun kind te maken, kunnen met een van de leerkrachten en/of de directeur een persoonlijk en informatief gesprek voeren.

Kalender

herfstvakantie
25 oktoberLees verder
Sinterklaas op school
3 decemberLees verder
kerstvakantie
27 decemberLees verder
voorjaarsvakantie
28 februariLees verder
informatieavond nieuwe ouders
24 maartLees verder

OBS Uilenspiegel

 

OBS Uilenspiegel

Parkweg 10, 5427 AL Boekel
T 0492-326025

Schoolnieuws Uilenspiegel

Afval
Afval
In de klas zijn we veel bezig met afval en wat dit betekent voor het milieu. Patric stelde maandag de vraag hoelang het duurt voordat papier helemaal weg is. Hoelang duurt het eigenlijk voordat afval is verteerd? We zijn gaan kijken naar verschillende soorten afval en het verteren daarvan. We kwamen erachter dat we 77,4 miljard papier/karton per jaar verbruiken! En dat glas helemaal niet verteert. Kijk maar eens naar ons prikbord, dan kan je zien wat wij hebben ontdekt. Morgen gaan we in Boekel afval rapen en sorteren in de klas.
21 september
Lees verder
Post in de klas...
Post in de klas...
We hebben afgelopen donderdag en vrijdag enveloppen ontvangen in de klas. Deze stonden vol hartjes en ze roken naar parfum! Wat gek...van wie zouden ze zijn?
21 september
Lees verder
Textielfabriek
Textielfabriek
Afgelopen week hebben wij het nieuwe thema geopend in de klas: duurzaamheid! De leerkrachten kwamen discussiƫrend de klas binnen. Alle drie met een andere stof/materiaal en een eigen mening waarom die stof duurzaam is. Vervolgens zijn de kinderen gaan nadenken over hoe ze textiel kunnen recyclen en hebben ze een ontwerp van een nieuw kledingstuk gemaakt. Na het ontwerp en de lijst van benodigde materialen te hebben gemaakt, zijn de kinderen op zoek gegaan naar het productieproces van de verschillende materialen. Voor het ontwerpen van de nieuwe kleding zijn wij op zoek naar oud textiel die wij kunnen recyclen. Deze gaan we sorteren in onze textielfabriek.
16 september
Lees verder

EGO1

Ervaringsgericht onderwijs

Welke kernwaarden komen tot uiting in de cultuur; het gedrag in relaties. Waartoe bestaat Uilenspiegel?

llnraad homepage
Leerlingenraad

In de leerlingenraad van 2020/2021 zitten dit schooljaar de volgende kinderen: Sahra, Kyan, Floor, Roos, Jasper, Loet, Julie, Dewi

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren