Laura van de Louw Laura van de Louw
Een huis voor muis

Maandagochtend vertelde juf Saskia dat het bos betoverd was. Ze had van alles meegenomen uit het bos.  De blaadjes waren opeen rood, geel, oranje en groen. Ze vielen ook opeens van de bomen. Ze werd bekogeld met gekke dingen. De kinderen wisten ons te vertellen dat het bos niet betoverd is maar dat de herfst was begonnen. Daardoor verkleuren de blaadjes en vallen ze van de bomen. Ook vallen de eikels van de bomen. 
Ze wilde mooie paddenstoelen plukken maar de boswachter had verteld dat dat niet mocht. De kinderen wisten wel waarom, ze kunnen giftig zijn!

Saskia vond in de winkel ook een soort paddenstoelen. Champignons wisten de kinderen. 
Al deze mooie spullen namen wij mee naar de klas. 
S Middags kregen we een brief van muis. Ze was haar holletje kwijt en vroeg of wij zouden willen helpen. De klas bedacht om een holletje te maken voor muis en er op te schrijven ‘huis voor muis’ zodat hij wist waar hij naar toe moest. 
Wat een spanning dinsdagochtend, zou muis gekomen zijn? 
Jaaaaa hij was in zijn nieuwe holletje! 
Tussen de middag werd er zelfs kaas gedeeld met muis. 
Muis miste zijn vriendjes en ook daar hadden de kinderen een oplossing voor; we maken een uitnodiging voor de andere dieren in het bos. Pip schreef de uitnodiging en de andere kinderen van groep 2 schreven de namen en tekende alle dieren die in onze klas mogen komen wonen. Het bed in ons klas werd klaargemaakt voor alle dieren die bij ons mogen komen wonen.
In de zandtafel en in de herfsthoek wonen ook kabouters. Zouden deze iets te maken hebben met het thema van de Kinderboekenweek dat deze week start…? 
 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 12A'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren